La Mothaye - homeLa Mothaye - your stayLa Mothaye - your room
La Mothaye - your bookingLa Mothaye - your routeLa Mothaye - contact
NederlandsDeutsch
La Mothaye your stay Kastelen en steden in de Loire vallei

Een greep uit de kastelen en historische steden in de Loire Vallei. Er zijn er te veel om allemaal te noemen. Allemaal bezoeken kan niet, maar wel de variatie opzoeken. Wij kunnen hierbij natuurlijk helpen.

 

Angers (stad): 33 km       Brézé: 39 km
Monttgeoffroy: 10 km      Chambord: 150 km
Chenonceau: 119 km      Saumur (stad): 26 km

Fontevraud: 38 km          Bauge (stad): 14 km

Brissac: 29 km

 

Chateaux de Loire

Stad en Château Angers


Angers - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes

Een prachtige culturele en historische stad met veel winkels en eet gelegenheden.

En in het centrum ook nog een van de grootste kastelen van Frankrijk: chataeu Angers. De 17 donkere ronde torens aan de buitenkant verhullen het prachtige kasteel en tuinen binnen de muren. En hier is ook het beroemde wandkleed van de Apocalyps te zien. Een indrukwekkend wandkleed van maar liefst 103 meter lang uit de 14e eeuw.


Château Brézé


Breze - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotesEen bijzonder kasteel. want onder het kasteel is een groot gangen stelsel waardoor als het ware 'een kasteel onder een kasteel' is ontstaan. Uniek in Europa. Maar neem warme kleding mee want in de gangen onder de grond kan het (aangenaam) koel zijn. Het kasteel zelf ligt overigens prachtig tussen de wijnvelden ten zuiden van Saumur. Travel tip: combineer een bezoek met Montreuil-Bellay (10 km), de Abbaye Royale de Fontevraud (12 km) en/of Château Montsoreau (12 km).

City en château Saumur


Saumur - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes

Saumur ligt midden tussen de wijngaarden. Het is van oudsher een paardenstad, bekend vanwege de fameuze rijschool van de cavalerie, het 'Cadre Noir'. In het imposante kasteel is een museum voor paardrijkunst ingericht en tevens een museum voor kunstnijverheid.

Saumur is een leuke historische stad, makkelijk parkeren bij het centrum op de rivier kade en op zaterdag ochtend is er een grote markt.

 

Château de Chenonceau


Chenonceau - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes

Dit is een van de meest bijzondere kastelen van het Loiregebied omdat het kasteel over het water van de rivier de Cher ligt en het bezienswaardige en goed onderhouden tuinen heeft. Hendrik II erfde het en schonk het kasteel aan zijn maîtresse Diane de Poitiers. Na het overlijden van Hendrik in 1559 liet zijn echtgenote Catharina de' Medici Diane uit het kasteel zetten. Hierdoor kreeg het kasteel de bijnaam 'Château des Dames'.

Abbaye de Fontevraud


Fontevraud - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes

De abdij van fontevraud is de best bewaarde verzameling klooster-gebouwen ter wereld. Het is in 1101 gesticht en de grootste in zijn soort in Frankrijk. De leiding was ruim 700 jaar in handen van een abdis, deze was meestal van adel en bijna de helf was van koninklijken bloede. In de abdij zijn grafbeelden van o.a. Hendrik Plantagenets, graaf van Anjou en koning van Engeland (1133-1189) en van zijn zoon Richard Leeuwenhart (1157-1199). In 2006 is de restauratie van de abdij gereedgekomen.

City en châtau Baugé


Baugé - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes Een kleine maar 1001 jaar oude stad, dat het centrum van de regio is. Er is een 15de eeuws chateau dat te bezichtigen is. Dit was oorspronkelijk als jachtslot gebouwd. Tegenwoord huisvest een gedeelte van het kasteel het Baugé Museum Art and History.

Vlakbij is ook het Apothicairerie de Baugé, dat een van de best bewaarde oude apotheken / ziekenhuizen is in Frankrijk.

Château Chambord


Chambord - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes

Iets verder rijden maar zeker het bezoeken waard: Chambord. Het was bedoeld als een tijdelijk onderkomen voor jachtpartijen en feesten, maar het groeide al gauw uit tot een van de grootste en fraaiste kastelen in de Loire-streek. Chambord is misschien het ultieme toonbeeld van Franse renaissance architectuur. Voor permanente bewoning is het kasteel nooit geschikt geweest. Behalve het kasteel bezoeken kun je ook op de paden in het bos eromheen fietsen en wandelen.

Château de Montgeoffroy


Montgeoffroy - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes

Vlak bij ons (10 km) staat dit impossante chateau. De inrichting en meubels zijn nog uit de tijd zoals toen het kasteel gebouwd werd: Louis de XVth XVIth stijl. In 1772 besloot Marshal de Contades om het château te herbouwen. De gebouwen hebben op wonderlijke wijze de Franse Revolutie en de Opstand in de Vendée overleeft. In de torens is een wapenkamer gevestigd. In de stallen staat een mooie collectie rijtuigen en de keuken heeft een verzameling van 260 oude koperen pannen.

Château Brisac


Brisac - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes

Dit is het hoogste château in Frankrijk. De hoge facades geven de invloed weervan de Barok architectuur in die tijd.

Tegenwoordig is het een luxuees hotel en een populaire plek om te trouwen. Om het kasteel heen is een 600 jaar oude wijngaard. Bezoekers kunnen wijn proeven in de wijnkelders van het kasteel.

Daarnaast kan het château en de tuinen bezocht worden.

Château La Mothaye

 

La Mothaye - Chateaux de Loire - Castle La Mothaye Anjou Brion France - Bed and Breakfast - Chambre d'hotes

Een kasteel gebouwd in 1830 dat nu volledig gerestaureerd is en een prima ligging heeft waaruit men de Loire kastelen kan ontdekken.

 

Bienvenue op Château La Mothaye.