La Mothaye - homeLa Mothaye - your stayLa Mothaye - your room
La Mothaye - your bookingLa Mothaye - your routeLa Mothaye - contact
NederlandsDeutsch
La Mothaye your stay Te doen in de Loire Vallei

Ontdek de Loire kastelen, abdijen, historische steden en lokale markten.

 

De Loire vallei heeft een rijke historie van meer dan 2000 jaar. Rondom de rivier zijn de beroemde Loire kastelen gebouwd. Vooral de chateaux (kastelen) die tijdens de Renaissance zijn gebouwd zijn bekend.

Maar ook de historische steden zijn leuk om te ontdekken. En veel steden hebben in de zomermaanden festivals en activiteiten.
Loire Chateaux castles close to chateau la Mothaye France

Genoeg om te ontdekken...

More Loire castles in the neighborhood


Loire Bed and Breakfast BB chateau castle chateau Saumur France chambre d'hotesLoire Bed and Breakfast BB chateau castle chateau market in Saumur France chambre d'hotes

Activiteiten

 

Actief bezig zijn in de Loire vallei? Bekend is de 'loire a velo', met maar liefst 800 km aan fiets-tracks. Een beetje te veel? Wij kunnen een drop-off en pick-up regelen. Kijk hier voor

routes.

Of naar de dierentuin? Een bijzondere setting heeft bioparc Zoo de Doue in de oude krijtgroeven waardoor een dierentuin op meerdere niveaus ontstaat.

De Loire rivier op? Dat kan prima met de kano. Of vlak bij ons een ochtendje klimmen? Ook dichtbij een klein maar leuk kids-parc. En in Saumur is het Tank-museum, ook geweldig voor kids.

Loire Bed and Breakfast BB chateau castle climbing France chambre d'hotes     Tank Museum Loire Bed and Breakfast BB chateau castle chateau France chambre d'hotes La Mothaye     

Bezoek en ontdek de Loire wijn

 

De 'val de Loire' is de op drie na grootste wijn-streek van Frankrijk. Door het gematigd klimaat en vruchtbare landerijen is een uitgebreide verscheidenheid aan wijnen ontstaan. Zelf zijn we enthousiast over de Crémaints: gemaakt volgens de 'methode Champagne'.

De wijnen kun je ontdekken in de wijnhuizen (bijvoorbeeld bij Ackerman) of door een wijnroute te volgen in de buurt. Maar je kunt je ook bijvoorbeeld door vinologen alles laten uitleggen en ontdekken in een dag bij 'le tasting room'.

 

Wine Tank Museum Loire Bed and Breakfast BB chateau castle chateau France chambre d'hotes La MothayeWine glas Ackermans Tank Museum Loire Bed and Breakfast BB chateau castle chateau France chambre d'hotes La Mothaye

Golf

 

Natuurlijk kunt u kiezen uit vele golfbanen in deze Loire streek. Vlakbij ons zijn de golfbaan van Bauge en Angers. Hier informatie over golfbanen in de Anjou en in dit artikel.

 

Le Cadre Noir

 

De beroemdste paarden dressuur school van Frankrijk is in Saumur: Le Cadre Noir. In de zomermaanden is 1 tot 2 keer per maand de voorstelling te bezoeken.

 

Cadre Noir Tank Museum Loire Bed and Breakfast BB chateau castle chateau France chambre d'hotes La MothayeGolf Tank Museum Loire Bed and Breakfast BB chateau castle chateau France chambre d'hotes La Mothaye