La Mothaye - homeLa Mothaye - your stayLa Mothaye - your room
La Mothaye - your bookingLa Mothaye - your routeLa Mothaye - contact
NederlandsDeutsch
La Mothaye your stay Uw verblijf op Chateau La Mothaye

 

Over Chateau La Mothaye

 

La Mothaye is recentelijk gerenoveerd en gemoderniseerd. Maar wel met behoud van het originele karakter en grandeur van het Château.

U kunt als gast gebruik maken van de faciliteiten van het Château en vanuit hier de Loire vallei verkennen.

Sign B&B La Mothaye Chambre d'hotes Loire Brion FranceNaast de uitgebreide faciliteiten op uw kamer kunt u bijvoorbeeld ook gebruik maken van het zwembad, het terras, het parc, of over het landgoed wandelen naar het pittoreske kerkje in Brion.

Read more...

Living room Chateau la Mothaye - Bed and Breakfast and GitesBell Chateau la Mothaye - Bed and Breakfast and Gites

Te doen in the Loire Valley


De Loire Valley is een Unesco World Heritage site. Eén van de slechts zes in Frankrijk. Unesco noemt de Loire een 'Levend cultureel landschap': een weergave van de idealen van de Renaissan-ce in West Europa. Oude kastelen, abdijen, en historische steden liggen rondom de Loire rivier. De rivier biedt ook vele mogelijkheden om de natuur te ontdekken (varen, roeien, fietsen, wandelen).

More tourist information - chateau La Mothaye - brion - loire - France B&B bed and breakfastEn het gebied is de 3e grootste wijnstreek van Frankrijk met als specialiteit de Cremants. Read more...

To do in the Loire ValleyTo do in the Loire Valley Saumur close to La Mothaye Bed and Breakfast and Gites

Over onszelf


Sinds het voorjaar van 2011 zijn wij, Rochelle en Erik, de trotse eigenaars van Château La Mothaye. Wij vielen gelijk voor de rust en natuur van het landgoed, terwijl het kasteel al behoorlijk was gerenoveerd. Wij hebben deze renovatie afgemaakt en vanaf 2012 de B&B geopend. Wij wonen sinds begin 2014 definitief in Frankrijk met onze drie kinderen: Mats (18), Tijn (15) en June (13). Onze ervaringen met reizen, hotels en hospitality willen we graag overbrengen om zo uw verblijf onvergetelijk te maken. 

Welkom in ons huis, welkom op La Mothaye.

Familiefoto BnB and Gites Loire Frankrijk B&B Gite vakantiehuis bij kasteelFamiliefoto BnB and Gites Loire Frankrijk B&B Gite vakantiehuis bij kasteel

Geschiedenis van La Mothaye

 

In 1189 kocht Pierre de Brion het toenmalige La Mothaie, deel van een 12e eeuws klooster. Dit manoir werd door verschillende families bewoond tot in 1792 Gabriel Delaunay, een edelman, het landgoed verkreeg.

Tijdens de Franse revolutie vluchtte Delaunay het land uit. Begin 1800 kwam hij terug en kocht La Mothaye opnieuw.

Op de plaats van het manoir bouwde Delaunay het huigdige chateau in 1830, alleen de oude kapel komt uit de periode ervoor en dateert uit 1732 of 1720.

Old photo Chateau la MothayePostcard BnB en Gites Loire Frankrijk B&B Gite vakantiehuis bij kasteel